Nord Norge, Troms og Finnmark

Hei jeg heter Ann Marit Bertheussen og har to RR jenter som er født i 2009 og 2014.


Jeg bor i Bodø, og jobber som førstekonsulent ved Nord Universitet.


Jeg oppdaget rasen for mange år siden i et tv-program, og følte umiddelbart at dette var hunden for meg. Og etter noen år med å undersøkt rasen og vært innom en del andre raser, var tiden inne til å skaffe seg sin egen Rhodesian Ridgeback.


Vi har fortsatt vår førte hund, Bella, som vi hentet i Narvik. Hun er den særeste, snilleste skapningen jeg vet om! Hun har alltid hatt et sterkt morsinstinkt, og liker at alle har det bra. Så da vi overtok en voksen hannhund, som var lite sosialisert med andre hunder, tok hun raskt på seg rollen som beskytter. Dessverre fikk han ikke anledning å bli en gammel mann. Men når man har hatt to RRer i hus er det umulig å ha bare en! Så da kom vår Sasha hjem til oss, fra Carina i Tromsø.


Bella syns det var herlig og få være «mor» til Sasha, og matmor, matfar og Bella har sammen fått en flott hund av henne. Hun er ei herlig jente med masse personlighet.


Vi bruker hundene vår som sofavarmere, kosedyr, turkamerater, og så driver vi litt på med utstilling på gøy. Her treffer man ofte RR-venner og det er flott sosialtrening for hundene.


Ann Marit Bertheussen


Mail: annmberth@gmail.com


Mobil:99019792

Sammen representerer vi Nord-Norge.


Ann Marit tar seg av Nordland fylke


Carina tar seg av Troms fylke


Så deler vi på Finnmark


Det er en side på Facebook som heter Ridgeback i Nord Norge, denne er ikke styrt av oss, men er en velfungerende gruppe som vi bruker i Nord.

Hei, jeg heter Carina Robertsen og har tre RR jenter, hvor av to er fra eget oppdrett.


Jeg bor i Tromsø, og jobber ved Tromsø Veterinærsenter som assistent.


Mine hunder er født i 2010, 2014 og 2016. Jeg har drevet med hest og hund i mange år. Sett på RRen med interesse i flere år. Og da jeg fikk Dior, min eldste og første RR, var det ikke noen tvil om at dette var rasen for meg. Mine hunder elsker turer i marka og på fjellet, akkurat som matmor, og her i Tromsø er det masse flotte turområder.


Ellers har jeg gjort litt av hvert med hundene mine, vi går litt på utstilling, primært i Nord-Norge og Nord-Sverige. Vi har prøvd oss på litt blodspor og agility. Og så sykler jeg litt med hundene.


Jeg har hatt to valpekull, noe som er en krevende og givende opplevelse. Jeg har fokus på godt gemytt og god helse. Vi har fått mange flotte valper, som har vokst til og blitt gode familiehunder.Carina Robertsen


Mail: carina-me-c@hotmail.com


Mobil:99711164