Valpekjøper

Er Rhodesian Ridgeback en rase for deg?


Her finner du opplysninger om aktive oppdrettere og planlagte valpekull samt nyttig informasjon som forhåpentligvis vil gi deg svar på ulike spørsmål rundt rasen og hundehold generelt.

 

Å skaffe seg hund, uansett rase, bør være en godt gjennomtenkt beslutning. Det er mange ting en må tenke igjennom før valpen kommer i hus. Har jeg nok tid? Har jeg råd? Hva gjør jeg med huden når jeg drar på ferie? Et hundeliv kan vare i 10-14 år, noen ganger enda lengre, og man må være forberedt på å gi hunden et fullverdig og innholdsrikt liv, uansett alder. Rhodesian Ridgeback er svært lojal mot sin familie, og har det aller best når den får leve som et fullverdig familiemedlem. Dette er en rase som er lykkeligst når den får være sammen med sin eier, være seg i arbeid eller i hvile. Rasens har jakt - og vaktegenskaper, noe som betyr du som eier må være særlig bevisst på å sosialisere og miljøtrene hunden i oppveksten. Noe som igjen betyr at du må ta deg tid til å delta på kurs og treninger slik at hunden kan fungere på best mulig måte i dagens samfunn. Rhodesian Ridgeback er ingen hard hund, den er følsom og må oppdras med en konsekvent, men vennlig hånd. En Rhodesian Ridgeback skal være selvstendig og initiativrik. Den jobber gjerne for deg, men på sine egne betingelser, og kan i mange tilfeller oppleves som sta og egenrådig. En god porsjon tålmodighet og godt humør er bra å ha når man lever sammen med en Rhodesian Ridgeback.

 

Når du kjøper en Rhodesian Ridgeback i Norge, er det viktig at valpen er registrert i Norsk Kennel Klubb (NKK). Valper som ikke er registrert i NKK anses ikke som renraset Rhodesian Ridgeback. Foreldredyr og valper som ikke er registrert anses som blandingsrase, og for disse hundene er mulighetene begrenset. En uregistrert hund kan blant annet ikke delta på utstillinger, og enkelte offisielle prøver eller konkurranser. Den har heller ingen dokumentert stamtavle, noe som gjør det så og si umulig å sjekke forferdrenes helsestatus, mentalitet ol. Oppdrettere som registrerer valpekull i NKK har forpliktet seg til å avle etter "NKKs etiske grunnregler for avl og oppdrett" noe som igjen gir deg en trygghet som kjøper.

Her er link til Ridgeback-skolen

Trykk på bildet og du kan lese hva som er forventet når du får en valp i huset